Kettu on jo aikaisemmin kirjoittanut suomalaisen kirjastojärjestelmän erinomaisuudesta ja taas on syytä lähettää ketunkolosta kiitos kirjastolle. El Pais sanomalehdessä oli marraskuussa Obaman vaali-iltana pitämä puhe. Kävi vaan niin kuin ketulle voi käydä. Kettu heitti vahingossa pois lehden toisen sivun, jossa puhe jatkui. Mitä tehdä? Kettu lähetti viestiä kirjastoon Richardin kadulle ja eikö vain sieltä soitettu ja kohta on puhe koko kurssin käytössä. KIITOKSIA Helsingin kaupunginkirjastolle!

Eilen kettu oli mielenkiintoisessa tilaisuudessa. Näki aviisista ilmoituksen, jossa kutsuttiin ranskankieliseen viikkokeskusteluun. No kettuhan ei tuntenut ketään, mutta nyt tuntee. Mukana oli mm. kaksikymmentävuotta suomessa asunut, mutta ei sanaakaan suomea osaava luxemburgilainen herrasmies. Ja puhetta piisasi. Gaasasta kaasun riittävyyteen.

Sitten ketun kiitos suomalaisille naisille. Teidän varassanne elää suurelta osin suomalainen kulttuuri. Olipa kysymys kirjallisuudesta, teatterista tai musiikista. Mistähän se johtuu? Ketulla on tietyt ajatukset, mutta ne on vain ketun ajatuksia.

Eilen kettu oli pilkillä. Ihan totta. Kettu pesi niin perusteellisesti ikkunoita, että pesuliina laitteineen putosi ulko-oven lipan päälle. IHAN KESKELLE VIELÄ. Silloin kettu muisti hyvän konstin. Ei muuta kuin pilkki kellarista neljännestä kerroksesta ikkunan kautta pilkille. Naapuritalosta jo katsottiin huolestuneena ja kai lääkärin ja poliisin aikoivat lähettää, mutta kun keltainen liina roikku pilkin päässä huokasivat helpotuksesta. Kettu ei tarvinnut kumpaakaan.

Tsemppiä kaikille!