Älä vaan erehdy luulemaan, että kettu olisi seinän takana kuunnellut, ei laisinkaan. Sattui vaan niin, että kettu tapasi harvinaisen paljon henkilöitä, jotka kertoivat erinäisiä asioita. Sauvalenkillä alkumatkasta tuli vastaan tuttu, joka kertoi aviosiippansa liukastuneen ja viettäneen yön aivotärähdyksen takia sairaalassa. Onneksi ei käynyt pahemmin. Loppumatkasta kettu tapasi rouvan, joka oli saanut aivoverenvuodon pari kuukautta sitten. Leikattu ja nyt suhteellisen hyvässä kunnossa oli kävelyllä. Suuri juttuja molemmat ja hyvällä onnella selviytyneet.

Iltapäivällä kettu oli lukemassa Ketun kaupan runoja eräässä tilaisuudessa, oli muuten tupa täynnä. Kun kettu kertoi muutaman runon syntyneen mökillä Mäntyharjulla niin eikös vain joukosta tullut muutamia henkilöitä, joilla oli vahvat siteet Mäntyharjuun. Syntyi taas mielenkiintoinen keskustelu. Tuli  myös keskutelua kirjojen kuvituksesta, runojen syntyjen taustoista ja eikö vain keskustelu poikennut teatterinkin puolelle. Kettu siitä miettimään päivän keskustelun saldoa. Taitaa olla niin, että kuuntelijoita tarvitaan. Voi kumpa meillä olisi aikaa on helppo sanoa. Mitä se aika on? Tunti, minuutti, päivä. Ei ole huolta laisinkaan. Niitä kyllä riittää. Uusia kalentereita tehdään joka vuosi. Kellojakin väsätään. Turha on ketun pistää juoksuksi uimahallissa.

Eilen kirjoja meni niin vinhasti kaupaksi, että ketulta loppui kirjat. Yksi kirja matkaa kuulema ihan Kaliforniaan asti suomalaisten haalille. Kettu on iloinen. On kirjasatoa levinnyt Ranskaan, Unkariin, Turkkiin ja nyt sitten Kaliforniaan. Milloinkahan tulee Venäjä valloitettua? Ventahol ei housut putoa. Kyllä se raja joskus aukeaa Ketun kaupallekin.

Kettu taitaa olla hieman suuripiirteinen. Jos jollakin ei ole rahaa mukana niin kettu antaa kirjan ja tilinumeron ja suomalaisethan ovat rehellisiä. Tilillepanoja tippuu ja kettu tokaisemaan; ai olenkos minä tuon nimiselle henkilölle kirjan antanut. Kiitos teille hyvät ystävät. Ketulla on omat roposet liossa ja tuo palju näyttää olevan aika iso. Vähitellen se tulee tilkittyä. Teidän avullanne! Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!