Mistä tunnet sä ystävän? Onko kettu käynyt runolliseksi, kun aivan suosikkilaululla aloittaa. Ei sentään vaan kettu on jo vuosien ajan pohdiskellut seuraavia sanoja; on ollut monta kertaa mielessä, on pitänyt, sen on vaan jäänyt, eli selityksiä selitysten perään. Mikä kumma meihin on mennyt, kun on niin vaikea ottaa yhteyttä. Annas olla kun tulee ystävänpäivä tai joulu. Korttia pukkaa postinkantajan kiusaksi. Eilen kettu soitti eräälle "ystävälle" seitsemän vuoden hiljaisuuden jälkeen. Joulukortteja kyllä vaihdettiin kuin vakuudeksi, että hengissä ollaan. Kettu otti taas aloitteen. Olipa kiva, kun soitit kuului langan tosesta päästä. Toivottavasti. Mikä meitä vaivaa? Saamattomiako ollaan, kun ei yhteyttä pidetä? Olemmeko me todella niin itseriittoisia? Parempi olisi kai asua havumajassa tundran toisella puolen. Muutama vuosi sitten kettu soitti eräälle nuoruuden aikaiselle tuttavaperheelle yli kahdenkymmenen vuoden hiljaisuuden jälkeen. No sitten me tavattiin. Tuttavaperheen rouva totesi lieden ääreltä, että on se kettukin muuttunut vuosien mittaan. Varmaan olikin, mutta kettua niin hymyilytti, kun kapuska rouvan kädessä teki jo omaa liikettään. Tyytyväinen on kettu, että tavattiin. Ko. henkilöä ei enää ole. Vakavasta sairaudesta vaikeni.

Eilen ketunkolossa iltamyöhään pirahti. Kolmisen kertaa ja sitten hiljeni. Onneksi jäi numero muistiin. No kettuhan heti rimpauttamaan. Anteeksi, että piti soittaa seuraaville listalla olijoille, mutta tulikin teille kuului anteeksipyytävä ääni. Tuli väärä numero. Miten niin väärä numero? kettu kysymään. Ketulla on ihan oikea numero. Siinä sitten tarinoitiin yli puoli tuntia ja hauskaa oli. No nyt ei kysymyksessä olleet harvinaiset ystävät vaan todelliset. Mutta se väärä numero. Kuka jakaa vääriä numeroita? Kuka vääriä jalkoja, jos kenkä ei osaa tietään. Onneksi ei sentään ole väärän kuninkaan päivää. Sattuisi vieläpä Kaptah kuninkaaksi.

Mistä tunnet sä ystävän? Antaa Vysotskij`n sanoa. 

Jos sä epäilet oisko tuo, /joka tervehtien tulee luo, / tosi ystävä laisinkaan,/ mistäs sen tietää saan. / tehkää vuorille vaellus/ tämä yhteinen ponnistus,/ jonka ystäväs kanssa jaat,/ johan tietää saat

Näissä merkeissä

Tsemppiä kaikille!