Hurraa, hurraa hurrasi kettu, niin että metsä raikui. Kettu ei ollut uskoa silmiään. On palattu oravannahkojen aikakaan. Vanhalla pesukoneella pääsee teatteriin eikä mihin tahansa teatteriin vaan valtakunnan pyhättöön, Kansallisteatteriin. Pesukoneen voi vaihtaa Tuntemattomaan sotilaaseen. Ette te veteraanit turhaan taistelleet. Nyt on millä mällätä. Varmaankin Väinö Linna haudassaan kääntyisi, jos kuulisi miten Tuntematon sotilas vaihdetaan vanhaan pesukoneeseen. Istu ja pala. Pesukoneen olisi vielä hyvä olla itämerkkinen. Ketulla on pulma. Pitääkö pesukone olla mukana kassalla lippujonossa ja kelpaako Hoover  Tuntemattomaan sotilaaseen, kun itämaista ei satu olemaan. Pitääkö pesukoneen olla edestä vai päältä täytettävä. Entä linkomisnopeus? Ihanko tuhatta pitää rummun heittää?

Kaikkea tämä lama teettää. Nyt kettu alkaa kerätä vanhoja Ladoja ja Ifoja sillä varmaan niillä etelänmatka lankeaa. Eilen kettu menetti yhden tilaisuuden, kun ei vielä tiennyt mitään oravannahkakaudesta. Edellä mennä rytkytti vanha Lada. Jos kettu olisi tiennyt Ladan arvon niin varmasti olisi perään tuupannut, jotta lunastamaan olisi päässyt. Kuka sitä tietää mitä kaikkea vanhalla Ladalla saakaan. Ehkäpä matkan kuulennolle. Onneksi kettu tietää yhden kirkonmiehen, joka on kiinnostunut vanhoista menopeleistä. Toitottavasti kirkon palvelija ei vielä tiedä mitkä arvoesineet ladon takana makaavat. Kettu lähtee edullisille ostoksille.

Kettu kuuli aina luotettavilta sopuleilta, ettei mene pitkään, kun vahat pappamopot vaihdetaan oopperalippuihin. Teoskin on jo tiedossa. Ei enempää eikä vähempää kuin Lentävä hollantilainen. Ei varmaan Wagnerkaan arvannut, että laiva pappamopoksi muuttuu, mutta niin vain on Richard. Oravannahoilla on voimaa. Sitä sopupit eivät vielä suostuneet kertomaan esitetäänkö ooppera Savonlinnassa vai ihan virallisessa oopperassa. Jos ketulta kysytään niin ehdottomasti Savonlinnassa. Pappamopot ovat tottuneet liikkumaan paremmin hiekkateillä kuin asfaltilla.

Oravannahkojen toivossa,

Tsemppiä kaikille!