Kettu oli kalassa yksin, ei karhun kanssa, joten itsepyydettyjä ovat kaikki ahvenet. Pilkillä kettu kävi. Ei tarvinnut kauaksi lähteä vain parisataametriä kotiovelta. On se kumma miten rentouttavaa on pilkillä istuminen. Kettumorin mielestä se on yksitoikkoista hommaa, mutta ei se onneksi niin ole. Ajatus saa laukata vapaasti ja ehkäpä samalla muhii ajatuksia uusiin seikkailuihin. Elämähän on itse asiassa seikkailu mitä suurimmassa määrin. Seikkailuun liittyy arvaamattomia tekijöitä ja sehän on hyvä. Mitä se sellainen elämä olisi jos eläisimme kaavan mukaan seitsemästä neljään? Yksitoikkoista sanoo kettu. Mutta onko meillä rohkeutta elää? Ettei vain kävisi niin, että sitten joskus keinustuolissa harmittaa, kun se ja se asia jäi toteuttamatta. Kettu tapasi kurssilla eilen kaverin, joka sanoi kirjoittaneensa monia juttuja, mutta puuttuu rohkeus laittaa niitä kansien väliin. Hyvät hyssykät sanoo kettu. Rohkeus on meissä itsessämme. Lapsiin sitä voi valaa, mutta kettu epäilee että aikuisten kanssa se on niin ja näin. Parasta on sanoa itselle; minä pystyn jos minä vain haluan. Yrittänyttä ei laiteta. Sinuhella ja Kaptahilla oli kuoriainen, johon Kaptah luotti täysin epävarmuuden hetkellä. Koska meillä ei satu kuoriaista olemaan on meidän luotettava itseemme.

Miksei kettu kerro tuliko niitä ahvenia hyvinkin sinä kysyt. Heh, heh, nyt kettu riemastuu. Ihan hyvin tuli. Komeitakin ovat. Kolme kertaa kettuperhe niitä napostelee. Mutta se puhdistushomma. Suomuja on  varmaan lentänyt naapurikunnan puolelle. Ketulla on tuppoja käpälissä kuin entisellä timpurilla. Reissu kyllä kannatti. Itsepyydetyn kalan makua ei mikään voita sanoo kettu.

Ketulla on hyviä uutisia! Nyt Ketun kauppaa saa ostaa Akateemisen kirjakaupan myymälöistä ympäri Suomen. Huhtikuussa kettu saattaa olla lukemassa Ketun kaupan runoja jossakin Helsingin myymälässä. Kun asia varmistuu tietysti kettu kertoo siitä rakkaille kanssakulkijoilleen.

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!