Niin on kiirettä pitänyt ettei tyhjää ruutua kettu ole ehtinyt täyttämään. Heti aamusta kettu innostui ladulle. Kaduttiko eilinen munkki? Ei kaduttanut, mutta tulevien munkkien pelosta ja heikon luonteen tuntien kettu päätti ottaa sauvat käteen. Hyvä oli keli, mutta väsy oli olo lenkin jälkeen.

Tänään kettu kokeili uutta härveliä. Ei mitään menopeliä vaan ikkunanpesintä. Kaikkea ne saksalaiset keksivät. Pitemmälle olisivat saaneet jalostaa. Moottori surisi ja helppoahan homma oli, mutta mutta...  Nyt kettu on valmis antamaan insinööreille hyviä neuvoja ja jopa ilmaiseksi. Niin se vaan on, että ketunkolossa on yksi rakkine enempi. Minkälainen mahtaisi olla automaattipölyimuri. Kettu oli yhtä sellaista ostamassa ja Antaolian vuorten taakse se matkasi, mutta kettu ei ole viitsinyt kysyä mitä sille härvelille kuuluu. Pelkää pahoin, että lojuu hyljättynä autotallin nurkassa.

Tänään kettu piipahti Liikenneturvassa. Ompa siellä hyvä kirjasto. Tilastoja löytyy jos mistä maailman kolkasta. No tavallista autokuskia tuskin kiinnostaa Bangadeshin kolaritilastot, mutta löytyy sieltä monta mielenkiintoista juttua.

Nyt ketun täytyy kertoa eräs hauska juttu. Nelivuotias pikkukaveri, joka osaa suomea melko hyvin kuuli leikkiessään, kun radiosta tuli ylen kanavalta hartaushetki. Messussa laulettiin luonnollisesti hallelujaa. Silloin pikkukaveri kysymään isältään. Isä mihin se hallikoira menee niin lujaa?

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!