Harvoin kettu kirjoittaa kaksi kirjoitusta päivässä, mutta nyt on pakko. Kettu sattui vierailemaan Sonja Ripatin sivulla. Olen jo aikaisemmin kirjoittanut muutaman rivin Sonjasta, mutta lisää on tulossa.

Sanokaa ketun sanoneen, että me vielä kuulemme Sonjasta lisää, sillä niin lahjakas neitonen hän on. Kenkäsuunnittelija parhaasta päästä, vaikka on vasta lukion kolmannella luokalla. Sonja voitti Andiamon kenkäsuunnittelukilpailun. Se on sentään jotakin.

Sonja Ripatin menestyksestä kettu sai ajatuksen. Miten yhteiskunta tukee lahjakkaita nuoria? Tuskin mitenkään. Pelkäävätkö päättäjät, että nuoret ajavat ohitse. Munat vierivät kanojen ja kukkojen saavuttamattomiin. Kettua hymyilyttää, kun puhutaan Aalto yliopistosta sun muusta joutavasta. Sanokaa ketun sanoneen, että paljon puhetta, vähän villoja. Ehkäpä valtiovallan olisi parempi puhua tasapäisyysyliopistosta. Tasapäistäminen alkaa jo peruskoulusta  ja sitä rataa on hyvä jatkaa. Ketunkolosta katsottuna meillä eletään "ei kenkään parempi olla saa toista" yhteiskunnassa. Eikö olisi parempi poimia lahjakkaat nuoret ja kannustaa heitä, kuin antaa heidän häipyä rajojen taa. On se perin surullista, jos Teatterikorkeakoulustakaan ei valmistu muuta kuin "hymy pyllyyn" tekijöitä. Hävettää. On se sentään korkeakoulu.

Vielä kerran Sonjalle ja kaikille nuorille menestystä!

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille