Se tuli vähän yllättäen. Ei kettu ollut hommaan varautunut, kun kävi kysymässä onko labraan lähetettä. Oli ja piti käydä ihan parin viikon sisällä. No nyt homma on hoidettu ja käsivarressa painamistuppo. Kettu on kuullut, että kannatta mennä ajoissa ja kettuhan meni. Ihan neljäkymmentäminuttia ennen ovien avaamista. Mitä ihmettä! Kansaa oli jo jonossa kuin siellä kuuluisassa paikassa. Vain muutaman nainen. Suurin osa miehiä! Mikä meitä koiraita vaivaa kettu miettimään. Ei tarvitse kauaa miettiä. Mennäänpäs teatteriin tai konserttiin. Kahdeksankymmentäprosenttia hyvin voivia naisia. Ketkä ostavat kirjoja? Kettu on kerran nähnyt tilaston ja eipä hyvältä näyttänyt. Siis miesten osalta. Lähdetäänpäs ulkoilemaan. Pirtsakoita naisia hyvässä vedossa. Entäs uimahalli? Siellä se ero vasta näkyykin. Naiset kahmivat vettä alleen kuin viimeistä päivää ja kilometrejä taittuu. Entä äijänkäppyrät? Lekottelevat altaissa ettei vain voimat kulu. Saunan lauteille juuri ja juuri jaksetaan kiivetä. Entäs se kuuluisa A-kaupan tienoo? Konkkaan menisi koko pulju ellei ukonköriläät sitä pystyssä pitäisi. On se vaan niin, että naisten fiksut elintavat pitävät heidät suurelta osin pois terveyskeskusjonoista.

No on ainakin yksi joka miesten elintavoista hyötyy. Se kuuluisa kaivaja. Hänellä riittä hommia, kun ukkoa kaatuu kuin lahoa heinää. Tänään ketun takana oli jonossa mies, joka haisi tupakalta niin että koko odotusporukka tuli nikotiinilla annosteltua lopppuiäksi. Oi aikoja oi tapoja! Nyt lääkärin pitäisi panna mies kuntoon kuin loppuun ajettu auto. Annas olla jos ei onnistu niin haukut saa lääkäri sekä koko terveydenhoitoketju.

Jotain tarttes tehdä sanoi eräs aikoinaan. Terveyskeskuksiin pitäisi avata vielä yksi luukku. Jokaiselle asiakkaalle oma kuntokortti. Suoritukset ylös ja seuranta päälle. Ilman leimattua suoritusta ei asiaa vastaanotolle.

Tuostapa tulikin mieleen, että kettu lähtee hiihtämään.

Näissä merkeissä

Tsemppiä kaikille!

ps. maailma on yllätyksiä täynnä. Tietämättä asiasta rahtuakaan kettu sai puhelun, jossa kerrottiin että Sonja Ripatti esittelee tänään kenkämallistoaan Forumin ja Itäkeskuksen Andiamossa. Forumissa aamupäivällä ja Itiksessä iltapäivällä. Kaikki ylös ja Sonjan mallistoa katselemaan.