Muutamina päivinä kettu ei ole uskoa mitä kuulee ja näkee. Että ruokiin on piilotettu lasinsiruja. Meillä eläinmaailmassa osataan kyllä piilottamisen taito aina pähkinöitä myöten, mutta että lasinsiruja ruokaan se on aivan uskomatonta. Ei silti harrastetaan piilottamista ketun perheessäkin, mutta se jää vain mantelin piilottamiseen joulupuuroon. Enempiä piilottamisia ei sitten harrastetakaan ja turhaa se olisi. Kuka niitä piiloja muistaisi. Hyvä kun tavarat löytyvät omilta paikoiltaan. Tuostapa tulikin mieleen, että varmaan monessa huushollissa kannattaisi pitää oikein etsintäpäivä. Ensin kaikki komerot ja laatikot ja sitten vielä varastot. Olisi etsivinään vaikkapa eilistä päivää, että olisi joku tarkoitus. Kettu on aivan varma, että jokaisessa huushollissa esiin putkahtaisi sellaisia tavaroita, joita ei ole edes tullut muistaneeksi. Ketulle on monesti käynyt kesken etsinnän niin, että on löytänyt jonkun niin mielenkiintoisen esineen, kirjan tai valokuvalaatikon että etsiminen on siltä kertaa jäänyt siihen. Joskus on löytynyt sellaisia lukion vihkoja, jotka on luullut jo heittäneensä pois ja kas kummaa nyt on niin stressitöntä katsella sen aikaisia kokeiden arvosteluja. Aika kultaa muistot.

Torstaina kettu oli kävelyllä ja ei ollut uskoa silmiään mitä näki. Vastaan tuli eläkeläisukko grillipaikalta varastamiensa puiden kanssa. Puut oli kietaistu sanomalehteen. Istu ja pala. Ukkelilla on ollut varaa hankkia asunto merenrannalta takalla varustettuna, mutta nyt takkapuut pitää varastaa. Mikä tätä maailmaa vaivaa? Mihin ollaan menossa? Oliko ukko puupää? Olisiko ketun pitänyt huitaista ukkoa halolla päähän? Tekikö äijänkäppyrä tikusta asiaa? Olisiko ketun pitänyt kehottaa ukkoa suksimaan kuuseen. Ehkäpä ketun olisi pitänyt pysäyttää mies ja sanoa; istu alas ja paina puuta. Sitten kettu olisi ehkä voinut jatkaa; on siinä ollut kirveellä töitä. Seuraavan kerran jos kettu vielä näkee ukkelin puuvarkaissa kettu pysäyttää ja sanoo, jos on puulusikalla annettu niin ei voi kauhalla vaatia.

Asiassa on sekin surullista, kun päiväkodit tekevät retkiä kyseiselle grillauspaikalle niin siellä ei olekaan puita. Etsi siinä sitten risuja ja männynkäpyjä ja yritä saada makkarat ruskistumaan. Mikä panee ihmiset toimimaan typerästi? Turha on syyttää nuorisoa, jos tuolla tavalla käyttäytyy kuin grillipuuvaras. Mitähän mahtaisi ukkeli sanoa, jos kettu kertoisi hänelle että helvetissä vasta hyviä puita on. Ei ole mitään kaupungin metsistä hakattua vaan ihan taivaallisesta puutarhasta ja ehtaa koivua.

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!