Kevät tulee keikkuen saa kettu jälleen todeta. Tuuli on kylmää kuin pohjolan perällä olla voi. Niin mitä olikaan eilen. Oli taas yksi vapaaehtoistyöntekijöiden tapaaminen. Hauskaa oli. Haitari soi ja laulut kaikui. Joku saattaa luulla, että täytyy olla äiti Teresa ennen kuin voi vapaaehtoistyntekijäksi ilmoittautua, mutta kettu vakuuttaa ettei tarvitse olla. Hommaan sopii yhtä hyvin äijän köriläät kuin kauniimman sukupuolen edustajat. Vähän vain aikaa elämästä ja hyvää tahtoa. Pienistä puroista syntyy isoja jokia.

Se on varmaan hieman kuin verenluovutus. Pitäisi aloitaa, mutta ei tule lähdettyä ensimmäistä kertaa liikkeelle. Kettu kuuli radiosta miten taas kutsuttiin verenluovuttajia paikalle. Pitkät pyhät tulossa ja verta menee oli pyhä taikka arki. Kettu on kiitollinen niille jokaiselle, joiden verta kettu sai  aikoinaan leikkauksen aikana.

Televisiossa oli otsikko "lampolan pääsiäinen". Huh, huh sanoo kettu. Varmaan yritetään antaa kovin aurinkoinen kuva lampolasta. Todellisuus on varmaan aivan muuta. Olisiko parempi otsikko ollut " lampolan päästäinen" eli kuten kettu kirjoitti yhteen pääsiäiskorttiin. Kanat antaa parastaan, lampaat päsee nahastaan.

Ei lampaan elämä hääppöstä ole. Villaa ja hikeä. Pari vuotta sitten kettu ajeli Anatolian kukkuloilla. Jopa oli lampaita lauma lauman jälkeen. Yhdellä laumalla punaiset läikät, toisella siniset ja kolmannella ruskeat. Lämmintä reilusti yli kolmekymmentä. Siitä sai lampaan lihaksi ihan silmien edessä jos halusi. Kettu ei halunnut. Eräillä ketun tuttavilla oli kesälammas. Sai keväällä käydä valitsemassa yhden karitsan. Karitsa nimettiin Lyyliksi. Lyyliä ei saanut käydä katsomassa kuin yhden kerran kesän aikana. Sitten syksyllä sai hakea Lyylin pakkaseen. Hyvältä oli kuulema maistunut. Ketulla on Chery odottamassa jääkaapissa. Elävänä kettu ei ole Cherryä nähnyt. Varmaan on ollut komea, mikäli pakkauksesta voi jotakin päätellä. Kettu yhdistää Cherryn espanialaiseen punaviiniin. Toivottavasti eivät riitele keskenään. Kielivaikeuksia saattaa olla.

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!