Mitä päivä pääsiäisenä sitä sää sären kutuna. Mitä sää sären kutiessa sitä sää viljan teriessä.

Hyvää Pääsiäistä! Näin on kettu antanut sääennustuksen keväälle. Jos lisää halutaan niin tässä sitä tulee. Kovin on epävarma marjavuosi eteläosissa maata. Ikävä kyllä hallaa on ja kukinta kärsii. Heinää tulee hyvin, samoin juurikkaita. Kuluvana vuotena kettu on liukasliikkeinen. Mistä sen tietää. Ensimmäinen lintu, jonka kettu näki oli västäräkki. Onneksi ei ollut varis eikä harakka. Varis olisi tietänyt pahaa ja harakka huikentelevaista elämää. Sellaiseen kettu ei olisi sopinut.

Entäs talouspuoli? Millaista loppuvuotta kettu ennustaa. Kovin on epämääräistä. Mereltä painaa sellainen usva ettei pahemmasta väliä.  Ei tyyntä eikä myrskyä talousrintamalla vaan tasaisen harmaata. Ensin rämmitään kuin suossa, mutta kuivaa maata alkaa tulla jalkojen alle. Vasta aivan vuoden lopulla alkaa kajastaa. Nyt olisi aika ostaa osakkeita. Sato tulee laariin vasta muutaman vuoden kuluttua.

Entä politiikan saralla? Siitä ketulla ei ole varmaa sanottavaa. Siltä vain näyttää kun narsisseja katselee, että syksyllä hallituksessa tapahtuu vaihdoksia. Osa ministereistä alkaa kellastua liikaa. Nyt on kuivuminen tapahtumassa. Vedenvaihto ei enää kannata.

Entä mitä kettu ennustaa itselleen? Hyvä kysymys. Kettu touhottaa kuten tähänkin asti. Hävittelee tavaroitaan. Lupaa olla järjestelmällisempi ja ei kuitenkaan ole. Purnaa hetken ja unohtaa. Nauttii tuikut silloin tällöin hyvää juotavaa. Lupaa olla sanomatta sanaakaan teatterista ja kohta kuitenkin sanoo. Käy kesällä Savonlinnassa ja siinähän sitä onkin. Ai niin vielä yksi asia. Sanoo olevan vihon viimeinen kesän, jolloin istuttaa itse kasvatettuja taimia.