Kauan on kärsitty vilua ja nälkää Balkanin vuorilla taistellessa. Näin lauloivat isoisoisät muinoin. Onko mikään muuttunut? Eipä ole toteaa kettu. Ketusta tuntuu, että jokaisen kaksijalkaisen suomalaisen sisällä asuisi pienen lehmän lisäksi seikkailuja kaipaileva lapsi. Ei käy kieltäminen, että kaukomaille kettukin silloin tällöin kaipaa, varsinkin kun vaakasuora räntä painaa lipan alle. Ketun kaipuu on kuitenkin aivan toisenlaista mitä meidän yläpiireissä harrastetaan.

Tuskin on kauaa kulunut, kun hallituksessa ihan vakavissaan mietittiin, että pitäisikö suomalaisia hävittäjiä lähettää Islannin ylle ilmatilaa valvomaan. No onneksi järjen tapainen löytyi jostakin ja ajatus pantiin ihan hissukseen koipussiin. Toivottavasti elukat tekevät siitä selvää. No ei se mitä on tuota muoilmaa muuallakin havahduttiin kohta huomaamaan. Tuli ahaa elämys. Onhan meillä Afganistan. Eipä muuta kuin nopeasti päätös lisäjoukkojen lähettämiseksi. Voi hyvät hyssykät sanoo kettu. Ihan tulee mieleen entisen puhemiehen Rafael Paasion neuvo kansanedustajille, kun retkikohteita kaukomailta valitsivat. Katsokaa nyt tarkaan ettei vain käy sellainen vahinko, että valitsette sellaisen kohteen sieltä maapallon toiselta puoleta, että alatte tulla jo lähemmäksi Suomea!

Eteen päin sanoi mummo lumessa, kun töppistä varret kävi lyhyeksi. Sitä varmaan meinaa myös hallitus. Ei Afganistan ja Islanti ole mitään. Lämpöön se on päästävä. Somaliaan kaikki vaikka toiset sieltä pois pyrkii. Ei enempää eikä vähempää kuin sotalaivalla. Ihan Pohjanmaalla sinne mennään. Kettu on ihan varma, että kulisseissa on päätetty, että Pohjanmaan kautta. Ajatelkaa mikä pikkupojan unelma täyttyy. Päästä merirosvoja pyydystämään. Jippii, jippii!!! Nyt kettu haluaa puolustuministeriksi. Päästä merirosvojahtipäälliköksi. Olisi se komeaa jos hautakivessä lukisi; tässä lepää MERIROSVOJAHTIPÄÄLLIKKÖ.

Tuota kaikkea odotellessa,

Tsemppiä kaikille!