Eilen oli Etelä-Saimmaassa juttu ihan kansikuvan kanssa Ketun kaupasta. Hyvin oli toimittaja jutun tehnyt. Kyllä amatti-ihmiset osaavat kirjoittaa. Tiivistää kirjoituksensa.

Kettu on lueskellut Sofi Oksasen Puhdistusta. Hyvin kirjoitettu kirja. Kettua miellyttää romaanissa kulkevat monet tasot. Ei ole turhalle kirjalle palkintoja mennyt. Harmi, ettei kettu käynyt katomassa näytelmää. Olisi todella mielenkiintoista nähdä kirjasta tehty dramatisointi. Jos kirjoittaminen on taitohomaa niin sitä on dramatisointikin. Kettu on vuosien varrella nähnyt niin onnettomia dramatisointeja että olisi parempi ollut antaa romaanin elää pelkkänä romaanina. Puhdistusta näytelmänä on kehuttu kovin. Varmasti lähivuosien aikana nähdään vielä monissa teattereissa.

Siinä sitä taas ollaan. Kettu ei pääse eroon teatterista ei sitten millään. Onko se tarpeenkaan? EI OLE. Niinpä maanataina heti aamusta  kettu suuntaakiin teatterille. On hauska homma. Päiväkoti Inkiväärin Kanelit tulevat kulissikierrokselle. Mahtaa siinä silmät loistaa, kun mennään lavastamoon tarpeistosta puhumattakaan. On riemastuttavaa antaa lapsille mahdollisuus päästä kurkistamaan kulissien taakse. Ei tarvitse kuin muutama peruukki ja naamio niin lapset alkavat vaistomaisesti esittää. Tuostapa tuli mieleen, että pitää pirauttaa päiväkotiin, että muistavat ottaa kamerat mukaan, jotta lapset voivat näyttää kotona kuvia missä ovat vierailleet. Kettu on jo sopinut etukäteen, että päiväkoti saa mukaansa tuliaisia. Niistäpä sitten riittää askartelemista pitkäksi aikaa.

Eilen kettu lähetti postia eräälle kustantajalle. Mikäpä muu kirjeessä lähti kuin Ketun kauppa. Näytteeksi pyysivät. Siellä se nyt saa näyttää parhaat puolensa. Harmi, kettu ei muistanut antaa potkuja persuksille, mutta hyyvee matkoo.

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!