Sorry vaan lukijat. Kettu on juoksennellut aivan tolkuttomasti ja kone ei pysy mukana. Se on aivan samanlainen kuin ketun ajatus. Tulee hieman jälkilähetyksenä. No sehän on tuttua ketun ollessa kysymyksessä. Kuten kettu suntuubilogissa kirjoitti kettu vieraili Inkivääriporukan kanssa kiertävässä eläintarhassa. Kyllä se on kaupunkilapsille hyvä, että pääsevät katsomaan oikeita eläimiä. Tuntuu se hieman hassulta, kun vanhemmat puhuvat porsaasta ja kutsuvat sitä sian lapseksi. Ehkäpä muistiin on jäänyt vanha joululaulu, porsaita äidin oomme kaikki, kaikki ja taas kerran kaikki. Yhtä hassulta kuulostaa, kun isomies vastaa sanomalla kiitti. Kummallista tuo kielen kehitys. Porsaista tulee lapsia ja kiitoksesta kiitti. Kielikouluun koko poppoo sanoo kettu.

Taas kettu seurasi lastentarhanopettaja Hennan työskentelyä. Ovat ne sitten huippukoulutettua väkeä nuo lastentarhanopettajat. Hennan työskentely on niin prikulleen ajateltua, että ei kettu voi muuta kuin ihmetellä. Kaikki tapahtuu aivan luonnostaan. Pientä opetusta, tapakoulutusta ja kaikkea sitä mitä elämä vaatii. Olisi se mielenkiintoista seurata jonkin aikaa miten hyviä opettajia koulutetaan. Turvallista on lähettää lapsi hyvään tarhaan. Kettu epäilee, että opettajat ovat alipalkattuja. Kettu tietää, että kaiken maailman koneenhoitajille maksetaan runsaita palkkoja lastentarhanopettajien palkkaan verrattuna. Koneenhoito ajaa lapsen opettamisen edelle. Meillä on naisministereitä ollut ja on yhä edelleen, mutta miksi hekään eivät ota asiaa esille. Kaipa ne vaalien alla kaikki asiasta touhottavat ja siihen se sitten jääkin.

Kun kettu tuli aamulla uimasta ei ollut uskoa mitä lööpeissä näki. Vanhan ihmisen poismenosta oli iso lööppi. Voi hyvät hyssykät sanoo kettu. Iltapäivälehden nuoret toimittajat mässäilevät hautajaisilla. Menkööt kuuseen koko porukka. Eikö lehti muuten enää käy kaupaksi? Mahtaa se olla ylevä tunnelma nuorelta jengillä, kun kirjoittaa hautajaisista. Toimittajaporukka pitäisi laittaa kuukaudeksi Malmin hautausmaalle kantajiksi niin tulisi kokemusta asiasta. Kaipa siinä kirjoittelun riemu häipyisi. No kun tanssit on tanssittu ja tangomarkkinat eivät ole avautuneet niin jollakin sivut on täytettävä.

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!

 

ps. suntuubista löytyy lisää

ketunkolosta seillä kurkistellaan. On farmikuviakin.