Aliarvioidaanko meitä on kettu alkanut miettiä. Olemmeko vielä kuvakirjavaiheessa? Siltä ainakin näyttää kun vilkaisee Hesarin sivuja. Tänäänkin sunnuntaina on kirjoituksia valtavilla kuvilla. Mikäli kettu osaa vähääkään laskea niin ainakin kahdenkymmenviiden kirjoituksen yllä on älyttömän suuri kuva. Miksi? Halutaan täyttää lehti kuvilla, kun ei viitsitä tehdä kunnon juttuja. Halpaa journalismia.  Eipä enää tarvitse miettiä miksi tilaajien ja lukijoiden määrä laskee. Ilmeisesti Hesarissa ei tajuta, että lukijat ovat jo ohittaneet ala-astevaiheen. Turhia kuvia katsellessa sitä myös miettii miksi maksaa lehden sivuilla kotiin tunkevasta mainossaastasta.

Meillä puhutaan kernaasti vapaasta lehdistöstä. Kettu ihmettelee miten niin vapaa? Eikö se ole niin, että kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Kuka söisi leipää ojentavan kättä? Kettu odottaa, että tutkijat perehtyisivät pitkähköltä ajalta tiettyjen lehtien kannanottoihin. Varmasti tutkimuksessa tulisi esille varsin mielenkiintoisia seikkoja. Ketun mieleen tulee parikin toimittajaa. Oli varsin mielenkiintoista seurata miten toimittajat purematta nielivät kaiken sen mitä tietyt henkilöt heille syöttivät. Toinen toimittaja oli tietyn ryhmän mukana ulkomailla ja kun eräs toimittaja teki kipeitä kommentteja vierailusta niin jopa siitä haloo nousi. Kädestäsyöttäjä ja kädestäsyöjä olivat vallan raivoissaan. Kun muu ei auttanut kyseenalaistettiin toimittajan pätevyys. Ikävä kyllä kädestäsyöviä toimittajia tässä maassa on yllättävän paljon. Monet freelanserit yrittävät vaikka millä keinoin leipänsä turvata.

Eipä silti vie sinä minä vikisen pätee myös monien poliitikkojen ja toimittajien suhteeseen. Kettua tuollainen harmittaa. Kettu ihmettelee mitä tekemistä jonkun poliitikon kuminkaimantyttärenlapsella on tekemistä lainsäädännön kanssa. Tomittaja repii jutun vaikka aidanseipäästä kunhan vain lehden sivut täyttyvät.

Että näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!

ps.

Pitipä sattua. Ketun on ihan palattava uudelleen koneen ääreen. Kettu huomasi, että tänään on sananvapaudenpäivä! Missä on sananvapaus? Kielikuva, mielikuva, jotta yritetään ylläpitää. Missä on se foorumi, jossa kansalaiset voivat mielipiteensä lausua? Blogien sivustoilla ja nettipalstoillako? Voi hyvät hyssykät sanoo kettu. Monellakohan prosentilla kansasta on blogi?