Aika on rahaa sanovat eräät, mutta ketun aika ei sitä satu olemaan. Se on menoa ja meininkiä tai sitten ei. Tänään kettu syöksyi jo heti aamusta kirjastoon. Oli satuilukeikka. Ihan tuttua sakkia Inkivääristä. Ei oltu nähtykään sitten teatterin. Ketun lopetellessa viimeistä runoa niin eikös vain kirjaston perälle pörhältänyt eräs lapsiryhmä vetäjänsä johdolla. Ei ollut kettu uskoa mitä näki. Vetäjä johdatti lapsikatraansa vaatteita riisumaan kovaäänisesti ja ei lainkaan ottanut huomioon, että satutunti oli menossa. Missä ihmeen päiväkodissa voi olla sellainen vetäjä ettei osaa ottaa toisia huomioon??? Ei olisi tarvinnut odottaa kuin reilut kolme minuuttia. Minkälaisia lapsia tuollaisen kasvattajan johdolla kehittyy? Oi aikoja oi tapoja huokailee kettu. Kettu antaan pienen neuvon. Päiväkodin johtajat katsokaa vähän ketä töihin otatte. Päiväkoti Inkivääristä voi mennä ottamaan oppia, mutta älkää kuvitelko sieltä porukkaa saavanne. Siellä on fiksua porukkaa. Lapset ovat hyvässä hoidossa. Sellaiseen päiväkotiin lapset mielellään menee.

Iltapäivällä ketun piti mennä silmänlääkärille, mutta toisin kävi. Sattuipa lääkäri sairastumaan. No ei se mitään sanoo kettu. On oltu jo jonossa reilu vuosi niin kyllä kai se toinenkinvuosi tuossa hujeltaa. Kettu puhui passiivissa. On tarttunut. Oletteko muuten panneet merkille miten urheilijat puhuvat passiivissa. Kettu on ymmärtänyt, että hiihtäjä, mäkihyppääjä ja juoksija tekevät aktiivisen yksilösuorituksen, mutta mäkihyppääjäkin sanoo; kyllä ensi talvena hypätään parempia suorituksia. Yksilöhyppyjä kettu on tähän saakka nähnyt. Mitähän mahtaa olla odotettavissa?

Eilen kettu tapasi vanhan ystävän pitkästä, pitkästä aikaa. Niinne vuuvet vua männöö. Oli kiva jutella. Yllättävän paljon ehtii muutamassa vuodessa tapahtua, vaikka joskus tuntuu ettei tapahdu sitten yhtään mitään. Kettu sai varauksen. Ensi syksylle. Lokakuussa on eräässä paikassa eräs tapahtuma ja kettu on pyydetty tilaisuuden avaajaksi. Esityskin pitäisi punnertaa ja tietysti runoja lausua. Ihan kiva. Aina sitä vaan riemastuu, kun kettu vielä muistetaan. Eteen päin elävän mieli. Lokakuukin se koittaa, kun aika ehtii.

Että näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!