Huh, huh, mikä päivä huokaisee kettu. Kauaksi ovat jäänyt etelä ja aurinko, mutta mitä sitä ennen tapahtuikaan? Kettu on tutustunut eteläiseen sairaalaan. Kävi niin, että kettumuori jotui ihan viimeisenä iltana pika pikaa klinikalle ja sieltäkös iltamyöhään passitettiin sairaalaan. Oli siinä ketulla homma kääntää lääkärisanastoa espanjaksi, kun komea naislääkäri puhui vain äidininkieltään. Ja kettu hablasi niin, että suuta kuivasi. No muori jäi sairaalaan ja kettu palasi  vieraskoloon. Seuraavana päivänä eli lähtöpäivänä vasta kiire olikin. Ilman lääkärin erikoislupaa muori ei saanut nousta koneeseen. No lupa tuli viimehetkellä ja melkein pillit vinkuen vieraspesään ja sitten suoraan koneeseen. Pääasia ettei muorin tarvinnut jäädä yksin sairaalaan ja ketun lähteä kotimaahan. Koneessa kettu totesikin muorille että olet varmaan ainoa lentokapteenin ja perämiehen lisäksi, jolla on virallinen lupa nousta koneeseen. Kai täytyy tuo lupa laittaa kehyksiin kotipesän seinälle.

Eilen kettu sai sitten käsiinsä kaksisataakappaletta uutta Ketun kauppaa. Ihan hyviltä näyttivät. Nyt alkaa ensimmäisten tilausten postitus. Moni on kysellyt miten maksu ym. asiat. No yhteys kettuun [email protected] niin sovitaan homma. Soittaakin voi 041 5061039. Ketunkonttori päivystää, jos muistaa. Plogin lukijoille hinta 17,50.

Ketun pitäisi ehtiä päiväkotiin lukemaan Ketun kaupan runoja. Huomenna soitan ja sovin ajan. Ihan innolla Kettu odottaa lukuhetkeä.

Kasvoi korkealla mäellä, /koivu, mänty ja kuusi. / Eräänä aamuna koivu kuuli/ joku sen takana huusi. / Kuulitko mitään kysyi mänty/ Kuulin kuuselta puuttuu sänky. /On paikallaan seisonut sata vuotta/ ja vailla sänkyä ilman suotta.

Kai metsäväen neuvoja/ meidän täytyy.....

Tsemppiä kaikille!

ps. kotipesässä kettua odotti yllätys!