Uuden vuoden, uuden varvan/ sulle virpavitsan annan./ Enkä suurta palkaa vaadi / enkä velkakirjaa vaadi.

Hyvää palmusunnuntaita!

Nyt on syytä olla kaunis sää, sillä muuten ei ohra kasva ja mistä sitä sitten olutta pannaan, jos ohraa ei ole. Kettu ei mikään oluen kittaaja. Ihan panee ihmettelemään miten ne toiset pystyy. Litrakaupalla nenän alle kaatavat. On se vaan kumma mitä nenän alle kumoaa sen vyötäsillä näkee.

Kettu on sitten hyvä yhdessä asiassa. Ihan oikeastiko? Kyllä, kyllä ja kyllä. Mainio pyörtämään sanansa. Viime vuona kettu visusti päätti ja ihan turuilla ja toreilla kuulutti ettei yhtään tainta seuraavana vuona kasvata. Miten kävikään? Tuossa selän takana on peräti kolme laatikkoa. On kukkaa ja tomaatteja. Mikä lempo saa ketun villiintymään? Se on tuo uuden elämän alku ja kasvamisen ihme. Joka vuosi sitä saa ihmetellä miten pienestä siemenestä kasvaa komea kasvi. Nyt juuri ketun mielessä kävi filofosoinnin ajatus, mutta saa olla.  Jääköön ajatus viisaampien kehiteltäväksi.

Erästä asiaa kettu ei sitten ymmärrä ei sitten ollenkaan. Miksi rikotaan paikkoja ja tehdään ihan älyttömiä tekoja. Kettu oli reilu viikko sitten jäällä hiihtämässä ja ei ollut uskoa silmiään. Kauaksi rannasta jäälle oli jätetty melko uusi polkupyörä. Varmaan varastettu ja kuskattu jäälle. Mitä järkeä hommassa oli? Olisi mielenkiintoista tietää mikä henkilö vaivaa, kun tuollaista tekee? Entä kun eilen televisiossa näytettiin, kun mielenosoittajat polttivat hotellin. Olisi hyvä istuttaa sytyttäjät omistajan kanssa vastatusten ja kysyä onko nyt hyvä olla.

Nyt kettu hiiteen! Alkoi taas moralisoida vaikka on palmusunnuntai. Nyt pitää olla munia esillä. Ei mitään salmonellasellaisia vaan ihan oikeita suklaamunia. Vitsojakin pitää olla. Ketunkolossakin on jo koivunvarpuja vihertymässä ja ruohoa itämässä. Pääsiäinen pukkaa päälle ja lampaat määkii. On kovat ajat koittamssa raukoille.

Noita-akka tuvassaan/ oli hyvin harmissaan. / Luuta oli väsynyt/ ei se lentoon lähtenyt.

Kissa istui luudan päällä, /kuten aina joka säällä./ Kahvipannu nokinen/ riippui edes luudan sen.  .....

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille!