Se on sitten alkanut. Ennusteiden toteutuminen. Vai onko? Täällä eläinmaailmassa laittaa hieman epäilemään. Ilmasto mukamas lämpenee, mutta kun tänäänkin tuonne ulos pesäkolosta suihkaisee niin panee epäilemään. Pakkasta reilusti, meri käy uudelleen jäähän ja lunta luvassa. Viime kesä oli kaikkea muuta kuin lämmin. Puita piti hakea takkaan pitkin kesää. Kuuluisat KURKUN JA TOMAATIN TAIMET kituivat. Kurkkuja ei tullut laisinkaan. Uimaan ei voinut mennä ellei halunnut lähes avantouintia harrastaa. Joka aamu kettu katseli taivaalle ja odotti että nyt, mutta turhaan odotti. Kävi kuin sille kuuluisalle kaverille, joka koivun alla odotti Hilimaa. Kettukin sai laulella, että ilima tuo ilima ei tullunnutkaan, minä iteksein ruojaa sain ootella vaan. Kettu on kuiten sen verran optimistisempi ja lauloi toiveikkaana. Mutta ensi vuona han.... Odotus jatkuu. Nyt varmasti kaikki pitää paikkansa jos ilmat eivät reistaile.

Toinen asia, jonka ennusteita kettu epäilee on Tilastoennusteidenkeskus. Niin kauan kuin kettu muistaa on puhuttu työvoimapulasta. Kettu ihan pienesti epäilee. Yksi suu puhuu työvoimapulasta toinen lomautuksista ja irtisanomisista. Se on vähän sama juttu kuin Tuntemattomassa sotilaassa. Kun sotapoika valittaa nälkää niin keittiöupseeri sanoo, että kalorimäärä näyttää ettei sinulla ole nälkä. Nyt kettu ymmärtää. Ei pidä uskoa silmiään. Pitää uskoa näkymättömään. Kun kettu keskusteli pari vuotta sitten erään voimakkaassa uskossa olevan henkilön kanssa ja kertoi mitä historia eräästä uskonasiasta sanoo, niin kaveri tokaisi ketulle. Hyvänen aika; pitää vain uskoa muutenhan koko asialta menee pohja pois. Eli ketunkin pitäisi uskoa, että on lämmin vaikka palelee, ei ole nälkä vaikka nälättää ja että ilmojen halki käy lentäjän tie, vaikka takapuoli maata viiltää.

Ketulla on ihan vääränlainen asennevika. Siitä kaikki johtuu. Ikävä vain asennevikainen kettu palautetaan maan kamaralle viimeistään kaupan kassalla, jos lompakossa ei ole hynää vaikka virallinen Ennusteidenarpomiskeskus sanoo, että jokaisella suomalaisella on lompakossaa keskimäärin viisikymmentäeuroa.

Näissä merkeissä,

Tsemppiä kaikille