Tämä lähetys oli uusinta. Miten ärsyttävän tuttua. Onko maailmasta lopppuneet aiheet, kun uusintoja pitää lähettää? Sen kettu ymmärtää, että tietyt ohjelmat ovat uusinnan arvoisia, mutta että uusintoja laiskuuden vuoksi sitä kettu ei ymmärrä.

Entä jos elämän voisi pistää uusinnaksi? Kesäaikaan siirtymisen yhteydessä kuulutettaisiin, että nyt on mahdollisuus valita. Uusi portti on avattu. Lähtöikä kaikilla viisitoista. Kuinka moni lähtisi uusintaan mukaan? Alkaisiko lähtöviivalla puntit tutista. Mahtaisi siinä säpinä käydä uusintaviivan tuntumassa. Olisiko elämä uusinnan arvoinen? Kettu on todennut, että eivät uusintaohjelmat ole alkuperäisestä parantuneet. Samoin se varmaan olisi elämän uusinnan kanssakin. Aikojen kuluessa maaliin saapuisi samoilla virheillä voideltuna. Lähtisikö kettu uusintaan mukaan? Kas, kas siinäpä kysymys. Minkälaiset olisivat voidepurkit joita saisi elämänsä suksiinsa varata? Olisiko yhdessä purkissa koetut kokemukset, toisessa älä missään tapauksessa tee näin, kolmannessa tätä laita suksiisi lisää, neljännessä kierrä kaukaa, viidennessä tämä se vasta fantastista on. Mitä kettu tekisi. Varmuuden vuoksi laittaisi pohjiin jokaisesta purkista eli ei mitään uutta auringon alla.

Yhdessä asiassa kettu olisi varmaan parempi. että missäkö? Hyvin tärkeässä asiassa. Luulemaan ja epäilemään. Sinisilmäisyys häviäisi kuin keväinen lumi.  Kettu varastaisi. Mitä?  Kettu VARASTAISI sinä älähdät. Ihan oikein luit. Kettu varastaisi. Kettu varastaisi vanhoilta ihmisiltä kokemuksia ettei tekisi samoja virheitä kuin he ovat tehneet. Kettu opettelisi sanomaan ehkä tai luultavasti ettei koskaan joutuisi sanomisistaan tilille. Vanhana kettu puhuisi paljon menneistä asioista, koska vanhan muistaminen tuottaisi iloa.

Sitä odotellessa,

Tsemppiä kaikille!